POLITIKA ZASEBNOSTI

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Zahvaljujemo se vam za obisk naše spletne strani in za vaše zanimanje za Novak M d.o.o.

Spodaj boste našli informacije o podatkih, ki bodo obdelani med vašim obiskom spletnega mesta, in o tem, kako se ti podatki uporabljajo.

I. Upravljalec podatkov

Upravljalec vaših osebnih podatkov je:

Novak M d.o.o.
Pod smrekami 5
SI – 1218 Komenda
T: +386 1 5620117
E: info@novak-m.si
ID za DDV: SI 70100691
Matična št.: 1638742000
SKB Banka d.d. Ljubljana
SWIFT: SKBASI2X
IBAN:SI56 0313 1108 6265 497
Okrožno sodišče v Ljubljani, št. reg. 1/34793/00
Osnovni kapital: 8.736,00 EUR
Glavna dejavnost (SDK): 32.500 Proizvodnja medicinskih instrumentov, naprav in pripomočkov

Glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo vaših osebnih podatkov, in uresničevanjem vaših pravic zaradi varstva vaših osebnih podatkov, lahko stopite v stik nami na zgoraj omenjenem naslovu z dodatkom »Varstvo osebnih podatkov« ali po e-pošti info@novak-m.si.

II. Pridobivanje in hramba osebnih podatkov ter vrsta in namen njihove uporabe

a) Pri dostopu do spletnega mesta

Pri dostopu do spletnega mesta na naslovu https://www.novak-m.com brskalnik, ki ga uporablja vaša končna naprava, samodejno prenese informacije na strežnik našega spletnega mesta. Ti podatki bodo začasno shranjeni v tako imenovani zaklepni datoteki. Naslednje informacije se lahko shranijo brez vaše pomoči in do samodejnega brisanja:

• IP naslov računalnika prosilca;
• datum in čas dostopa;
• ime in URL datoteke, do katere dostopate;
• spletno mesto, s katerega je bil omogočen dostop (napotni URL);
• uporabljeni brskalnik in sčasoma operacijski sistem vašega računalnika ter ime vašega ponudnika dostopa.

Zgornje podatke bomo obdelali za naslednje namene:

• zagotovitev neprekinjene povezave s spletnim mestom;
• zagotovitev udobne uporabe naše spletne strani;
• analizo varnosti in stabilnosti sistema in
• nadaljnje administracijske namene.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov je zakoniti interes (člen 6 (1) f GDPR / Splošna uredba o varstvu podatkov, v nadaljevanju: Uredba), ki za to obdelavo podatkov izhaja iz zgoraj navedenih namenov obdelave podatkov. Obdelani podatki se v nobenem primeru ne bodo uporabili za ugotavljanje vaše identitete.

Poleg tega za dostop do našega spletnega mesta za analizo uporabljamo piškotke (za več prosimo, glejte točko IV. »Piškotki«).

b) Ko nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca ali po elektronski pošti

V primeru, da nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca ali po e-pošti, bomo obdelovali podatke, ki ste jih sporočili (e-poštni naslov, ime in nadaljnje kontaktne podatke), da bomo lahko odgovorili na vašo poizvedbo. Te podatke bomo izbrisali, ko njihovo shranjevanje ne bo več potrebno, ali pa bomo omejili njihovo obdelavo, če bo potrebno te podatke hraniti v skladu zakonskimi obveznostmi. Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je člen 6 (1) b GDPR / Uredbe (ustrezna obdelava podatkov služi namenu izvajanja predpogodbenih ukrepov, sprejetih na podlagi vaše poizvedbe). Za več glede uporabe kontaktnega obrazca prosimo, glejte točko V. Orodje za spletno analizo, odstavek c) Google reCaptcha (»Nisem robot«).

c) Naročilo na e-novice

Pri naročilu na e-novice obdelujemo vaš e-poštni naslov ter ime in priimek. Če ste se naročili zgolj na e-novice, bomo te podatke obdelovali izključno za namene obveščanja o novostih. Podatki o vašem e-poštnem naslovu se obdelujejo, dokler se od prejemanja e-novic ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali nam pošljite svojo odjavo po e-pošti na info@novak-m.si. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je vaša privolitev (člen 6 (1) a GDPR / Uredbe).

III. Prenos podatkov tretjim osebam

Vaši podatki se ne bodo prenašali tretjim osebam, razen iz razlogov, navedenih v nadaljevanju. Vaše osebne podatke bomo posredovali tretji osebi le:

• če ste izrecno privolili v tak prenos;
• če je prenos potreben za zaščito naših zakonitih interesov ali zakonitih interesov tretje osebe, razen če prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine ali pravice druge osebe, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov (npr. zunanji izvajalci IT storitev za razreševanje tehničnih in uporabniških težav v posameznem primeru);
• v primeru zakonske dolžnosti prenosa podatkov (npr. zunanji revizorji na podlagi Zakona o gospodarskih družbah in Zakona o revidiranju zaradi nadzora nad poslovanjem družbe);
• če je to potrebno zaradi izvajanja pogodbe, katere pogodbena stranka ste ali za izvajanje ukrepov na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe (npr. pogodbeni partner – prevozno podjetje zaradi izpolnitve naročila – dostave).

IV. Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. To so majhne datoteke, ki jih vaš brskalnik samodejno ustvari in bodo ob dostopu do našega spletnega mesta shranjene v vaši končni napravi (prenosnem računalniku, tabličnem računalniku, pametnem telefonu itd.). Piškotki ne povzročajo škode na vaši končni napravi in ne vsebujejo virusov, trojanskih programov ali druge zlonamerne programske opreme.

V piškotku bodo shranjene informacije, ki nastanejo v povezavi z uporabljeno končno napravo, vendar to ne pomeni, da bomo s tem samodejno izvedeli za vašo identiteto.

Namen uporabe piškotkov je, da lahko našo ponudbo prilagodimo uporabniku. V ta namen uvajamo tako imenovane sejne piškotke, da lahko prepoznamo, ali ste že dostopali do določenih strani našega spletnega mesta. Ko zapustite naše spletno mesto, bodo piškotki seje samodejno izbrisani.

Poleg tega uporabljamo začasne piškotke z namenom optimizacije uporabniku prijaznega spletnega mesta. Ti začasni piškotki bodo za določen čas shranjeni v vaši končni napravi. V primeru, da znova dostopate do našega spletnega mesta zaradi uporabe naših storitev, bo samodejno prepoznano, da ste že dostopali do spletnega mesta, ter kakšne vnose in nastavitve ste naredili, tako da vam jih ni treba vnašti ponovno.

Poleg tega piškotke uporabljamo za analizo uporabe našega spletnega mesta s statističnega vidika in za optimizacijo naših storitev. Ti piškotki nam omogočajo, da samodejno prepoznamo, da ste že obiskali naše spletno mesto, ko znova dostopate do njega. Ti piškotki bodo samodejno izbrisani po določenem času.

Podatki, ki jih piškotki obdelujejo, so potrebni za zgornje namene, da bi zaščitili svoje zakonite interese in interese tretjih oseb v skladu s členom 6 (1) f GDPR / Uredbe.

Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Lahko pa svoj brskalnik konfigurirate tako, da v vašem računalniku ne bodo shranjeni piškotki, ali da ste obveščeni vsakič, ko je nameščen nov piškotek. Popolna deaktivacija piškotkov lahko privede do situacije, v kateri ne morete uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta.

V. Orodja za spletno analizo

Orodja za sledenje in funkcija reCaptcha

Spodaj opisana orodja za sledenje, ki jih uporabljamo, se uporabljajo v skladu s členom 6 (1) f GDPR / Uredbe (zakoniti interes). Z uporabo teh orodij za sledenje želimo zagotoviti, da je naše spletno mesto oblikovano glede na potrebe uporabnika in je nenehno optimizirano. Poleg tega uporabljamo orodja za sledenje, da bi statistično zajeli uporabo našega spletnega mesta in optimizirali naše storitve za vas. Ti interesi so zakoniti interesi v smislu člena 6 (1) f GDPR / Uredbe. Nadalje v skladu s členom 6 (1) f GDPR / Uredbe (zakoniti interes) uporabljamo preskus reCaptcha »Nisem robot«, da bi preprečili zlorabe spletnega mesta.

Nameni obdelave podatkov in kategorije podatkov, ki se obdelujejo, so razvidni iz nadaljnjih pojasnil.

a) Google Analytics

Uporabljamo Google Analytics, storitev spletne analize, ki jo zagotavlja Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (v nadaljnjem besedilu: „Google“) z namenom oblikovanja našega spletnega mesta glede na potrebe uporabnikov in z namenom stalne optimizacije našega spletnega mesta. V tem kontekstu se uporabljajo piškotki in vzpostavijo anonimizirani uporabniški profili. Podatki o vašem dostopu do te spletne strani kot

• vrsta brskalnika / različica brskalnika,
• uporabljena sistemska programska oprema,
• referenčni URL (spletna stran, do katere ste dostopali pred dostopom do naše spletne strani),
• ime, s spletom povezanega računalnika, ki dostopa do našega spletnega mesta (naslov IP),
• čas dostopa,

ki ga zajame piškotek, bodo praviloma preneseni na Googlov strežnik v ZDA in tam shranjeni. Te informacije bodo uporabljene za analizo uporabe spletnega mesta, za pripravo poročil o dejavnostih na spletnem mestu in za zagotavljanje nadaljnjih storitev v zvezi z uporabo spletnega mesta in uporabo interneta za namene tržnih raziskav in oblikovanja te spletne strani glede na potrebe uporabnika. Poleg tega se te informacije lahko posredujejo tretjim osebam, če za to obstaja zakonska obveznost ali če tretje osebe te podatke obdelujejo po našem naročilu. Naš naslov IP nikakor ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Naslovi IP bodo anonimizirani, tako da jih je nemogoče dodeliti določenemu uporabniku (maskiranje IP).

Namestitve piškotkov lahko preprečite z ustreznimi nastavitvami v programski opremi brskalnika, vendar bi radi poudarili, da v tem primeru morda ne bo mogoče v celoti uporabiti vseh funkcij te spletne strani.

Prav tako lahko preprečite zajem podatkov, ki so povezani z uporabo spletnega mesta in jih ustvari piškotek (vključno z vašim naslovom IP), kot tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla, s prenosom in namestitvijo dodatka za brskalnik (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). Kot alternativo dodatku za brskalnik, zlasti za brskalnike, ki se uporabljajo v mobilnih končnih napravah, lahko Google Analytics preprečite zajem s klikom na to povezavo. Vzpostavljen bo piškotek za izključitev, ki preprečuje zajem vaših podatkov v prihodnosti pri dostopu do tega spletnega mesta. Piškotek za izključitev velja samo za ta brskalnik in za naše spletno mesto in bo nameščen na vaši končni napravi. Če v tem brskalniku izbrišete piškotke, morate znova vzpostaviti piškotek za izključitev.

Dodatne informacije o zaščiti podatkov v zvezi z Google Analytics najdete v Pomoči za Google Analytics (https://support.google.com/analytics/answer/6004245).

b) Konverzija Google Ads

Da bi statistično zajeli uporabo našega spletnega mesta in optimizirali spletno mesto, nadalje uporabljamo sledenje konverzijam Google Ads. Orodje Google Ads vzpostavi piškotek za sledenje konverzijam na vaši končni napravi, če ste dostopali do našega spletnega mesta preko Googlovega oglasa.

Ti piškotki izgubijo veljavnost po 30 dneh in ne služijo namenu osebne identifikacije uporabnika. V primeru, da uporabnik dostopa do določenih strani našega spletnega mesta kot stranke, ki uporablja Google Ads, in če piškotek še vedno velja, lahko Google in mi vidimo, da je uporabnik kliknil na Googlov oglas in je bil napoten na to spletno mesto.

Vsaka stranka, ki uporablja Google Ads, prejme drug piškotek. Piškotkom ni mogoče slediti prek spletnega mesta stranke, ki uporablja Google Ads. Informacije, zbrane s pomočjo piškotkov za konverzijo, so namenjene pripravi statistike konverzije za stranko, ki uporablja Google Ads, in sicer prejmemo podatke o skupnem številu uporabnikov, ki so kliknili na naš oglas in so bili napoteni na določeno stran, označeno za sledenje konverzijam, ne prejmemo pa informacij, ki bi omogočale osebno identifikacijo uporabnika.

Če sledenja ne želite, lahko zavrnete vzpostavitev ustreznega piškotka, na primer s splošno deaktivacijo piškotkov v nastavitvah brskalnika. Piškotke za sledenje konverzijam lahko tudi deaktivirate tako, da brskalnik nastavite tako, da so piškotki iz domene www.googleadservices.com blokirani. Googlove nasvete o obdelavi podatkov s sledenjem konverzijam najdete na https://services.google.com/sitestats/sl.html.

c) Google reCaptcha (»Nisem robot«)

Ko nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca, z namenom preprečevanja zlorab spletne strani, ohranjanja varnosti naših spletnih kontaktnih obrazcev in preprečevanja nezaželene e-pošte (»spama«), uporabljamo funkcijo Google reCaptcha (»Nisem robot«), ki ugotovi, ali je vnos v kontaktni obrazec opravila resnična oseba ali avtomatiziran program. Samodejne zbrane informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (npr. katere strani ste si ogledali in čas, ko ste si jih ogledali), vključno z vašim naslovom IP, se praviloma prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Dodatna pojasnila glede preskusa reCaptcha najdete na https://developers.google.com/recaptcha.

VI. Googlove spletne pisave (Google Web Fonts)

Ta stran uporablja tako imenovane spletne pisave, ki jih zagotovlja Google, da bi dobili enotno predstavitev pisav. Pri dostopu do spletnega mesta bo brskalnik prenesel potrebne spletne pisave v predpomnilnik brskalnika, da bo lahko pravilno prikazoval besedila in pisave. V ta namen se mora brskalnik, ki ga uporabljate, povezati s Googlovimi strežniki. S tem Google pridobi vedenje o tem, da je bilo naše spletno mesto dostopano z vašega IP naslova. Uporaba Googlovih spletnih pisav je namenjena enotni in privlačni predstavitvi naših spletnih storitev. To predstavlja zakoniti interes v smislu člena 6 (1) f GDPR / Uredbe. Če vaš brskalnik ne podpira Googlovih spletnih pisav, bo vaš računalnih za ogled uporabil privzeto pisavo. Dodatne informacije o Googlovih spletnih pisavah najdete na https://developers.google.com/fonts/faq in ustrezne Googlove nasvete o obdelavi podatkov na https://www.google.com/policies/privacy/.

VII. Vtičniki za družabne medije

Na naši spletni strani ne uporabljamo vtičnikov za družabne medije.

VIII. Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Imate pravico:
• od nas dobiti potrditev, ali v zvezi z vami obdelujemo osebne podatke, in zahtevati dostop do teh podatkov v skladu s členom 15 GDPR / Uredbe;
• da popravimo netočne podatke ali dopolnimo vaše nepopolne podatke v skladu s členom 16 GDPR / Uredbe;
• zahtevati izbris vaših osebnih podatkov v skladu s členom 17 GDPR / Uredbe, razen če je obdelava podatkov potrebna za uveljavljanje pravice do svobode izražanja in obveščanja, za izpolnjevanje pravne obveznosti na podlagi prava, ki velja za nas kot upravljalca, ali za izvajanje naloge v javnem interesu, in za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
• zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov v skladu s členom 18 GDPR / Uredbe, če oporekate njihovi točnosti podatkov, če je njihova obdelava nezakonita in nasprotujete njihovemu izbrisu ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe, če teh podatkov ne potrebujemo več, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov, ali če ugovarjate njihovi obdelavi na podlagi zakonitega interesa, dokler se ne preveri, ali naši zakoniti interesi prevladajo nad vašimi razlogi;
• zahtevati posredovanje vaših osebnih podatkov v strukturirani, uporabljani in strojno berljivi obliki, ali zahtevati posredovanje drugi osebi, v skladu s členom 20 GDPR / Uredbe, če obdelava temeljni na privolitvi ali pogodbi in se izvaja z avtomatiziranimi sredstvi;
• da kadar koli prekličete svojo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov, ki so bili posredovani na podlagi vaše osebne privolitve v skladu s členom 7 (3) GDPR / Uredbe.

S pisno zahtevo, poslano na naslov: Novak M d.o.o., Pod smrekami 5, SI – 1218 Komenda ali elektronski naslov info@novak-m.si, s pripisom »Varstvo osebnih podatkov«, lahko zahtevate dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov, ugovarjate obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami, ter zahtevate prenos podatkov.

Kadarkoli lahko trajno ali začasno, v celoti ali delno prekličete svojo osebno privolitev, ki je bila dana za obdelavo vaših osebnih podatkov. Preklic privolitve se lahko da na enak način kot privolitev ali s pisno zahtevo, poslano na naslov: : Novak M d.o.o., Pod smrekami 5, SI – 1218 Komenda ali elektronski naslov info@novak-m.si. Zahtevek za preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi osebne privolitve pred njenim preklicem.

Če menite, da je prišlo do kršitve s področja osebnih podatkov, lahko vložite prijavo pri Informacijskem pooblaščencu, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, (01) 230 97 30, gp.ip@ip-rs.si.

IX. Pravica do ugovora

Imate pravico, da lahko kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, ki temelji na zakonitem interesu. V tem primeru bomo prenehali z njihovo obdelavo, razen če bomo lahko dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Če želite uveljaviti svojo pravico do ugovora, pošljite e-pošto na info@novak-m.si.

X. Varnost podatkov

Med dostopom do našega spletnega mesta uporabljamo postopek SSL (Secure Socket Layer) v povezavi z najvišjo stopnjo šifriranja, ki jo podpira vaš brskalnik. Na splošno bo šlo za 256-bitno šifriranje. Če vaš brskalnik ne podpira 256-bitnega šifriranja, uporabimo 128-bitno-V3 tehnologijo. Da je posamezna stran našega spletnega mesta šifrirana, lahko vidite v statusni vrstici vašega brskalnika, ko simbol zaklepanja prikazuje zaprto ključavnico.

Za zaščito vaših podatkov pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, delno ali popolno izgubo, uničenjem in nezakonitim dostopom tretjih oseb uporabljamo tudi ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe. Naši varnostni ukrepi se nenehno izboljšujejo v skladu s tehnološkim razvojem.

XI. Veljavnost politike zasebnosti in morebitne spremembe

Do trenutno veljavne politike zasebnosti lahko vedno dostopate in jo natisnete na https://www.novak-m.com. Morebitne spremembe te politike zasebnosti začnejo veljati z dnem objave na spletni strani https://www.novak-m.com. Ta politika zasebnosti je veljavna od 9.2.2021.

NOVAK M d.o.o.
Komenda, 9.2.2021